Nuffnang saya

Saturday, September 9, 2017

Taman Tema Air Gold Coast Melaka.

Ini kisah Taman Tema Air Gold Coast Melaka pulak.. Suami akak menginap di sini, jadi banyak tiket masuk sebab kawan-kawan dia semuapun pergi mesyuarat.. Jadi dapatlah kami anak beranak masuk ke sini dengan percuma.. Entri ini juga hanya gambar menjadi hiasan sebab akak akan gabungkan kisah kedua2 taman tema air yang bersebelahan ini nanti...

Kami masuk ke taman tema air ini seawal pagi sebab kalau boleh nak pergi ke bandar Melaka pula di sebelah tengahari... Syukur cuacapun  baik jadi anak-anak sahaja yang berjimba2 di dalam air.. Ibunya ke sana kemari ambik gambar.. so kalau semalam di Taman Tema Air Bayou kurang gambar di sini agak banyak gambarnya...
Kapal Laksamana Cheng Ho berlabuh di sini... 
Gelang masuk ke sini.. 
Yang kotak coklattu jakuzi kalau tak silap... 
Ada semburan buih di masa yang ditetapkan... 
Wah rehat habis anak aku...
Maalumler mak bagi ponteng sekolah... 
Tak dilayannyer akak suruh dia pergi main buih di sana nun... 
Baik aku rehat di sini... 
Di sinipun ada gelungsur pusing-pusingni... 
Mungkin di sini sesuai untuk kanak-kanak....
Kami adik beradik... 
Syioknyer berendam yer... 
Untuk kanak-kanak idakler takut sangatkan ...
Airnya tidak dalam sangat... 

4 comments:

  1. Menarik betul tempat ni. Boleh bawa anak anak pergi

    Cuma kena hati hati sikit pergi dengan anak anak

    Sekarang ni banyak kena jangkitan kuman. Musim demam kan

    ReplyDelete
  2. Tak nampak ada ramai orang ya sis

    Bagus ni nak bawa anak anak

    ReplyDelete
  3. ms p bayou lagoon dlu nmpk gold coast melaka ni tp ms tu blum open lg

    ReplyDelete
  4. Seronok juga nampaknya Gold Coast ni. Kalau pergi hari biasa, tentu tak ramaikan, kak. Bolehlah juga cuba kalau ada peluang nanti.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang