Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 2, 2009

Kindersay is back

Teman dapat email bertajuk "We are pleased to announce that Kindersay is back online!".. Suka hati teman sebabnya laman web ini dulu dah ditutup dan ingatkan tak akan kembali sampai bila-bilapun. Teman dapat tahu tentang alamat web ini masa dengo radio KLfm dah lama dulu menerusi Encik Azli Paat yang selalu memberikan maklumat IT terkini. Apa itu Kindersay yang sampai teman nak cerita kat blog temanni?? Kindersayni umpama buku mengajar ABC kepada anak-anak tetapi secara interaktif. Best tau!! Lawatilah :- http://kindersay.com/
Yang teman paling berkenan sesangat ialah kita boleh "up load" gambar untuk pembelajaran mengenai "family". Umpamanya "mother" kita letakkan gambar ibu iaitu kitalah kan, jadinya takler semsa anak belajar dia kehairanan ini bukan my mother.. Bestkan!! Jadi bolehler kita memperkenalkan semua ahli keluarga disini.. Dan pembelajaran ABC di Kindersay jugak umpama kita mengajar anak kita menggunakan flash card jadi tak payahler kita nak memegangnya satu persatu.. Sambil kita tertidur pun anak kita boleh belajar, tapi janganler buat selalukan..Cuma kalau dah letih sangat selalu ler kejadian ini terjadikan.. Dan ada lagiler, cuba sendiri nanti membaca sambil bermain dengan anak-anak. Insyaallah anak-anak suka kan...

Dulu pernah gak teman perkenalkan Kindersay ini pada Atikah dan dia menggemarinya. Pasti sesuai dengan usianya yang semakin meningkat ini Atikah akan lebih teruja lagi, harap-harapnya. Lepasni Atikah tak payah nak berebut dengan Azalia lagi menggunakan laptop mainan..
Picture Captions
Masa depan anak-anak adalah tanggungjawab kita sebagai ibu bapa.. semoga kita mampu menyediakan yang TERBAIK untuk mereka..

Sediakan Dana PENDIDIKAN:-
http://takafulatilia.blogspot.comCHO ZILA (019-210 4240)

7 comments:

  1. thanks kak cho,
    info yang bagus nie...

    ReplyDelete
  2. gud info ler sis....
    thanks for sharing

    ReplyDelete
  3. thanks kak..good info & dah buka web balik kang nak tjuk ngan Danish & Daneen lak..

    ReplyDelete
  4. salam ziarah n salam kenal...
    thanks for the gud info...
    exchange link ye...

    ReplyDelete
  5. hi.. tq singgah di blog t.. anak2 ok? sht? rajin2 belajar ye sayang!! bagus cara ginikan??

    ReplyDelete
  6. wah, best!

    ni klu chem dpt tau ni..og lagi lama lah dia duk ngadap pc ni!

    :)

    ReplyDelete
  7. baguslah boleh kongsi info yang sangat baik nih

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang