Nuffnang saya

Followers

Friday, April 3, 2009

Dulu kindersay, harini starfall lak!!

Kalau dulu teman mengajak anak-anak ke Kindersay camner kalau harini kita jalan2 kat starfall lak...jom jalan-jalan.. starfallni diperkenalkan oleh kawan dari multiply yang duk di Jepun nun.. Best jugak tau dan lebih macam-macam ada. Temanpun belum explore lagini.. tapi dah rasakan inilah yang ibubapa perlukan..

Dengan tagline "Learn to Read at Starfall" ibu bapa semua jangan malu-malu untuk melihat apa yang ada disini :-
http://www.starfall.com/ ..

Dan yang pasti ada pembelajaran ABC,learn to read, fun to read dan i'm reading.. Rasa macam bertuahnya anak zaman sekarangni, sambil belajar tapi ada permainan. Seronok sebab anak-anak boleh belajar membaca tetapi permulaan ibubapa kena memberi bimbingan kepada mereka terlebih dahulu. Banyak benda yang boleh di'explore' di sini dan boleh membantu anak-anak membina ayat untuk kegunaan seharian. Dan rasanya anak-anak dapat bertutur dalam bahasa inggeris secara berhemah..

Zaman kita dulu kalau suruh belajartu macam satu hukuman tak seperti sekarangni pembelajarannya lebih berwarna-warni. Kanak-kanak sudah pasti lebih gembira dapat bermain dan sambil itu diterapkan pembelajara..Tapi cabaran anak-anak kini semakin dasyat dan menakutkan kalau2 nanti kita ibubapa yang tak mampu memberikan bimbingan yang secukupnya untuk mereka..

Perjuanganmu anak-anakku masih panjang lagi..



Simpanan PENDIDIKAN :-
http://takafulatilia.blogspot.com/
CHO ZILA (019-210 4240)

8 comments:

  1. wahh.. good info ni. Thanksss for sharing!!!!

    ReplyDelete
  2. tq for the gud info..

    kty add link ye..

    ReplyDelete
  3. gud info.......

    zila umah tu lom ada buyer.... .... ko carikan buyerlah utk linn...aku bg komisen baikkkkk punyer..... hahhahah

    ReplyDelete
  4. wah.. bagus ni... mekacih ya beri good info ni

    ReplyDelete
  5. good info... bley ajar sya sya nanti.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. betul tuh bebudak skrg bermain sambil belajar.. pembelajaran pun colorfull... ceria jer... tak macam zaman kite kecit2 dulu.. kalo tang belajar serius jer.. tak warna-warni cam skrg ek...

    thanks for ur info... marilah sesama kita praktikkan...

    ReplyDelete
  7. Menarik ni..thanks for d info :)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang