Nuffnang saya

Followers

Wednesday, October 21, 2015

Hijrah itu Perjuangan

Sekali lagi blog akak terabai kerana kesibukan atau juga kemalasan..
Kisah di Marina sebenarnya tidak dapat di tulis di sini...
Akak tidak sempatpun bercuti di sana...
Suratan takdir pada hari akak nak balik kampung mertua masuk wad di Hospital Putrajaya...
Walaupun hati teramat hendak balik tapi tidak mungkinlah kita mementingkan diri sendiri...
Mertua akak sudahpun keluar dari Putrajaya dan sekarang di Institut Jantung Negara...
Tiada sakit yang kuat cuma perlu monitor kerana di kesan ada sesuatu ...

Ini cerita sehari sebelum cuti Maal Hijrah minggu lepas...
Atas usaha gigih kami sebagai staff ganjaran diterima adalah makan-makan di Hotel Istana..
Berita sedihnya pula cawangan kami akan di tutup dan staff akan terpisah...
Ada yang pergi ke cawangan USJ Taipan, ke Seri Petaling, Jalan Tun Razak dan SS2...
Sedihnya bukan sebab cawangan tidak berpotensi tapi kerana kesalahan satu orang yang busuk hati...
Namun sedih macamanapun kami semua terpaksa berpisah...
Inilah namanya Hijrah yang mungkin membawa kebaikan dan kesejahteraan kepada kami semua...

Kami yang gembira dalam duka...
Selamat tinggal adik-adik akak semuanya..
Semoga semuanya berjaya walaupun di mana kita berada...
Tunjukkan yang Puchong memang hebat walaupun sering kontroversi...
Masani dah balik jadinya meja kosong... 
Kalau tidak penuh meja dengan makanan...
Tengok gambarni memang rasa besar sangatlah orang yang baju birutu...
Ha.. ha.. abaikan sahaja...

Akakpun mungkin akan berhijrah kearah satu lagi kehidupan...
Moga Allah permudahkan segala urusan akak nanti..
Semoga Allah akan menunjukkan jalan yang mudah untuk akak... 
Hanya kepada Mu Ya Allah kami memohon petunjuk dan hidayah.. 


8 comments:

  1. Semoga dipermudahkan segala urusan akak olehNYa
    : )

    ReplyDelete
  2. semoga semuanya dipermudahkan mengikut apa yang dirancang..:)

    ReplyDelete
  3. Apa pun jika hijrah membawa kebaikan pasti membuahkan kepuasan

    ReplyDelete
  4. Moga Hijrah akak akan jadi yang terbaik dalam hidup akak..insyaallah...

    ReplyDelete
  5. Akk nak berhijrah kat mana? Smoga dipermudahkan semua urusan olehNYA.

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. Jadi Cho ke cawangan mana lepas ni? Atau Cho nak berhenti kerja? Eh, stress pulak kalau kena meneka ni. Walau apa pun pilihan hijrahnya, saya doakan yang terbaik buat Cho.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang