Nuffnang saya

Followers

Friday, October 2, 2015

Bercuti di Marina Island Lumut

Esok nak balik kampung....
Tidak sabar rasanya bercuti pendek dengan adik-adik akak....
Kali ini tidak balik rumah kampung tapi nak duduk tepi laut...
Kami akan bercuti di Tiara Bay, Marina Island...
Rumah kepunyaan adik akak yang baru dikosongkan oleh penyewa lama...
Kedudukan rumah ini Marina Island ini sangat strategik..
Oleh itu mereka akan menjadikan rumah ini sebagai home stay atau rumah rehat...
Sempena cuti sekolah yang akan datang ini telah diadakan promosi dengan harga berpatutan...
Jadi jangan tunggu lagi promosi hanya sehingga 15 Oktober ini...
Akak pinjam gambar dari facebook adik akak...
Nanti bila dah balik nanti akak akan ambil gambar banyak-banyak...
Kalau ada yang berminat untuk tinggal di pulau buatan ini bolehlah booking...
THE ONLY MAN-MADE ISLAND IN MALAYSIA  Marina Island Pangkor is established on the coast of Teluk Muroh in Perak, Malaysia. A gateway to Pangkor Island and Pangkor Laut, it is a reclaimed land of 316.9 acres, connected to mainland by a 400 meter causeway bridge. The waterfront tourism township is a brain child of Marina Sanctuary Resort Sdn Bhd. 
Nanti lepas balik dari bercuti akan akak review lagi..
Damai dan tenang di sini...
Ah tak sabar pulak rasanya nak berehat di hujung mingguni...
Tengok banyak kereta boleh masukkan...
Ada 4 bilik tidur, 1 bilik utiliti dan 4 tandas...
Sangat selesa untuk percutian keluarga yang besar...
Boleh juga dibuat untuk hari keluarga...
Rumah ini berhadapan dengan Marina Cove Teluk Batik...
Boleh memancing di belakang rumah juga..
2 minit ke Jeti Marina untuk ke Pulau Pangkor...
(hanya 5 minit perjalanan ke Jeti Pangkor)...
Kemudahan dapur untuk memasak juga disediakan di sini..
Bolehler memasak di sini...
Ada peti ais, oven, dapur basah dan kering juga bbq set...
Jadi mudahkan percutian kitapun bertambah mudah...

Jadi kiranya tiada rancangan lagi untuk cuti sekolah nanti bolehler datang ke sini...
Akak pernah buat cerita di MARINA ISLAND (klikler kalau nak tengok)
Dua gambar di bawah adalah dari kunjungan kami dulu....
Masani budak-budaktu kecil lagi...
 Cantikkan pemandangan di sini...
Tengok boleh memancing di sini tau...
Yang di seberang sanatulah Marina Cove  Resort Teluk Batik...
Di sebelah Marina Cove ada satu taman tema air...
Di belakangnya pula ada Medan ikan bakar...
Tidak jauhpun Teluk Batik dengan Marina Island...
Jadi moh kita ke Perak terutamanya di Lumut ini...

Kali ini keluarga adik akak yang Bukit Jelutong tidak dapat bersama...
Anak-anak saudara yang bersekolah asrama juga tidak dapat join sekali...

12 comments:

  1. Memang cantik Zilla..
    Dekat tak kalau nak pergi ke laut tu..

    ReplyDelete
  2. bestnya..besar homestay dia kak..puas hati kalau pi ramai2 ni..

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum, kebetulan saya tengah google pasal genius aulad. Jadi saya nak tanya, ada nak jual tak buku dan baju uniform genius aulad untuk anak perempuan. Kalau masih ada lagi, saya berminat nak beli.

    ReplyDelete
  4. Lawanyaaaa kak....bolehla nanti kalau nak ke lumut.. nanti wa contact akak yaaa...

    ReplyDelete
  5. waaa menarik ni.. CT tahu sket2 je pasal pulau ni mana diorang nak buat dulu..
    pergh mewah gila rasa rumah ni ehehe..

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. Bestnyer, cantik pemandangan sekitar kawasan rumah nie
    rumah nie pun cantik serta serba lengkap : )

    ReplyDelete
  8. Cantiknya rumah dan permandangan tu kak.

    ReplyDelete
  9. Sy tak sampai lagi ke Marina ni sebenarnya padahal selalu juga ke Lumut..setakat Teluk Batik tu pernah la pergi..nmpk.selesa rumahnya..macam best je untuk percutian

    ReplyDelete
  10. Waaa.. tempat ni sangat menarik... hurmmm tunggul semua ahli family available baru boleh nak kemana2 :D

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang