Nuffnang saya

Monday, January 22, 2018

Panduan Makan di Shushi King Kali Pertama

Tajuk tak boleh menahan, padahal semua orang dah tau.. Diajer yang ketinggalan, baru nak mencuba.. Sebetulnya akak memang teringin sangat nak makan di Sushi King tapi takut.. Rasa macam susahjer nak order lagipun suami akak memang tak suka makanan Jepun... Namun ku redah juga sebab sekarang kita dah ada geng, Atikah dah mula suka makanan negara matahari terbit ini.


Cuti sekolah yang lepas memang tidak kemana-mana sebab suami masuk hospital.. Jadi akak berjanji dengan Atikah nak bawak dia makan Sushi King.. Sebelumni tahun 90an selalu juga akak makan di Sushi King tapi dengan kawan-kawan.. Selalunya kita ikutjer dia... Kalini kena buat sendiri, nasiblah anak-anak dah besarkan. 

Kami pilih di meja yang dekat dengan dapur... 
Jangan malu dan segan untuk ambil pinggan yang bergerak-geraktu...
Boleh juga order dari makanan ala cartenya... 
Sekarangni order dari tab sahaja..
Pelbagai pilihan menu untuk diorder... 
Boleh juga panggil waiter untuk order...
Kalau mai sorang-soran kena pilihler duduk sebelah kiri atau kanan... 
Ada kicap untuk penambah perasa... 
Yang kami order Tempura Udon...
Tempura Moria...
Udang salut tepungtu..
Teh hijau yang dihidang seteko... 
Susun pinggan ikut warna, senang nak kira nanti..
Tengok harga ikut warna pinggan...
Tengok boleh tengok order status di tab... 
Rasanya ini bukan kunjungan pertama dan terakhir..
Kami akan datang lagi...
Kami dah ambil kad ahli Sushi King untuk mendapat diskaun kunjungan yang akan datang..
Cuma kena cari menu apa yang menarik untuk dicuba...


Ha.. ha.. tiada panduanpun... korang redahjer masuk... yang penting ada duit nak bayar.. Kalau tidak pandai guna tabtu panggiljer waiter takder di marahnyapun... "customer is always right" kan..kan... Dah duduktu ambiljer pinggan sushi yang mana menjadi pilihan... buka menu di tab kalau perlukan menu tambahan... lepas makan susun pinggan ikut warna, tutup makanan letak balik di tempat disediakan (gambar terakhir ada tunjukkan), nak tambah perasa wasabe dan kicap juga ada di sediakan.. dah makan bolehlah bayar... senangjerkan...  

10 comments:

  1. hahah, bila tgk tajuk, tetiba berdebar, baru je nak g mkn sushi king. ;-))

    ReplyDelete
  2. hah sushi king skarang canggih dh..order thru tab tu...kalo nk murah pegi la time bonanza tp kena mkn 45 minit saje...kt blog saya ada panduan die utk yg pertama kali hehe...so time bonanza smua piring harga rm 3++ murah kn....cuma mkn nk kena laju la sbb 45 minit je hehe...tp mmg pjg la q kalo pegi time peak hour...tp sejak saya tau lokasi sushi king express ..saya tk pegi dh sushi king sbb kt sushi king express sentaiasa harga rm 3...syok btul mkn sushi murah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo baru tahu..tq untuk infoni... akakpun nak cuba jugalah nanti...

      Delete
    2. bole bc entry sushi bonanza http://mamatisya.blogspot.my/2014/03/1st-time-mkn-time-bonanza-rm3.html

      yg ni entry sushi king express http://mamatisya.blogspot.my/2017/09/setiap-hari-sushi-hanya-rm3-sushi-king.html

      Delete
  3. kalau 1st time msk n try mkn situ sndiri tanpa ada kwn yg dh biasa mmg seram jgk kak

    kot2 slah oder ke apa kan hehehhe... maklum tak biasa, tp kalu tak cuba mana kan tahu kan...

    ReplyDelete
  4. Suka juga sushi king!!! saya paling suka salmon. Hannah suka tuna. Umair suka nugget fish tuh. Uwais suka makan nasi die ajer cicah kicap! HAHAHAHAH~

    ReplyDelete
  5. hahahaha sebenarnya bagus juga ada guideline ni sebab dulu tak berani masuk sebab tak reti :P

    ReplyDelete
  6. Tq atas panduannya kak..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akakpun dulu google dulu blog orang baru berani nak masuk...

      Delete

Nuffnang oh Nuffnang