Nuffnang saya

Followers

Friday, January 14, 2011

Ibu.... Ibu.. Engkaulah ???

Tidak difahami kenapalah begini yang terjadi!! Moga di jauhkan oleh Allah akak berkelakuan diluar batasan sebegini... Kemanakah perginya nilai kemanusiaan perempuan ini? Geram betoiler akak memikirkan ini...

Bayi pengsan ditumbuk ibu
Oleh Suraya Roslan

KAJANG: Seorang
kanak-kanak lelaki berusia setahun lebam di seluruh muka dan berkemungkinan buta
mata kanan akibat ditumbuk ibu kandungnya yang di Bandar Sungai Long, di sini,
kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 9 pagi itu, mangsa dihantar ke
Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) untuk rawatan selepas
tidak sedarkan diri.


Pemangku Ketua Polis Kajang, Superintendan
Azman Ayob berkata, mangsa, Yong Kar Sheng turut cedera di kepala serta patah
tulang pelipis sebelah kanan akibat dibelasah ibunya.

“Mangsa dihantar
ke PPUKM oleh bapanya yang berusia awal 40-an selepas mendapati kanak-kanakitu
tidak sedarkan diri. Doktor yang memeriksa mangsa kemudian membuat laporan di
pondok polis hospital berkenaan kira-kira jam 12.30 tengah hari.



Siasatan awal polis mendapati kanak-kanak itu dipercayai
ditumbuk berdasarkan kecederaan teruk pada mata kanannya dan difahamkan doktor
yang merawatnya menyatakan kemungkinan mangsa buta akibat kejadian itu.


Azman berkata, mangsa anak bongsu daripada dua beradik dan ibunya,
warga China berusia 32 tahun ditahan bagi membantu siasatan.

“Polis
membawa ibu mangsa untuk menjalani pemeriksaan kesihatan sama ada mengalami
masalah mental atau tidak,” katanya.

Menurutnya, wanita itu direman
selama empat hari sehingga 16 Januari ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 31
(1)(a) Akta Kanak-Kanak 2001
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Bayipengsanditumbukibu/Article/index_html

Tapikan baca tak kisah dalam minggu ini juga yang anak berusia 3 tahun tu meninggal dunia dengan 73 kesan dera. Rasa simpati sesangat dengan emak dia yang mencari anak itu selama 3 bulan dan hanya dapat melihat anak dia selepas anak itu meninggal.. Tolonglah hargailah anak-anak kecil itu.....

1 comment:

  1. akak...cite yg ank dia meninggal kene dera tu dlm minggu ni ke? ari ape tu? nk cri laa, nk bace kisahnye...

    sensitif btol kalo kisah psl ank2. pnh jgk pukul ank2, tp pukul sbb nk mengajar kan, naughty sgt...tp xde laa smpai nk m'cederakan...sayang laa kat ank2...bkn ke kids ni sumenye comel2 blaka, t'gamak ke nk dera?

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang