Nuffnang saya

Followers

Thursday, August 13, 2015

Gambar raya kami

Bagaikan menunggu buah yang tak gugur ....
Itulah ibaratnya akak menunggu gambar hari raya dari adik akak....
Jadi dipersembahkan apa sahaja gambar yang ada ....
Syawalpun hampir kepada pengakhirannya...
Ada kawan akak sudah teruja hendak menunaikan haji....
Cukuplah gambar ini sebagai kenangan...
Tahun depan bersedialah sedari awal untuk memujuk puteri hati bergambar di hari raya...

Reaksi dipaksa bergambar....
Langsir raya rumah opah adalah langsir masa akak kahwin dahulu...
Sweet pulak warnatukan...
Cantik sangatlertu..
Nasibler korang sebab tak banyak gambar, gambarnipun ibu korang masukkan dalam blog...
Selamat Hari Raya Ayah....
Maafkan salah dan silap....
Anak ayah yang banyak akalni kenalah cium ayah minta ampun dan maaf....
Muka tidak puas hati bergambar...
Adik Ya pulak bergambar dengan kurang senyuman manis...

Kesimpulan memang sedihler hari rayani sebab kurang gambar...
Tapi happy gak sebab raya di kampung halaman...
Tahun depan kita raya di kampung lagi boleh tak?
Akhirnya gambar kami tiga beradik perempuan....
Suka bergambar tapi semenjak badan dah perkasani kurang suka sikit...
Kalau dulu pantang nampak kamera mesti kami ada....
Budak sekarangni payah beno suruh bergambar..

20 comments:

  1. Wah...masih nampak baru lagi langsir tu. Sweet jer tgk gambar anak ayah tu ☺

    ReplyDelete
  2. Ok lah tu Cho Zila ..
    Sekurang2 nya ada kenangan dalam blog ni kan,,
    Suka pulak tengok pic dorang bersalam dengan ayahnya..
    Selamat Hari Raya Cho Zila :)

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya..lama x singgah sini... Wahhh warna peberet sya purple.. :D

    ReplyDelete
  4. alaaa kak Cho, takmo le sedih, ade gak gambar raya kan..dari takde langsung... pas ni leh bergambar lagi.. hari2 hari raya kan, heeee~

    ReplyDelete
  5. oklah akk ada gak gambar raya
    el ni sllu lau raya mesti xde gambar raya
    ntah anak2 pulak xreeti dok diam huhu

    ReplyDelete
  6. anak2 mmg susah nak bergambar kan

    ReplyDelete
  7. ala kak...anak dah nak remaja mmng camtu ler..huhu...sweetla kaler langsir kawen akk ni

    ReplyDelete
  8. biase la tu kak...budak 2ni makin besar makin liat nak bergambo hehhhee...bile di ajak tu yg keluar gambar takde senyum lah..muncung2 lah ekeekekekekek

    kak, langsir masa akak kawin?? giile hebat...elok lagi.... ye laa langsir ni tahan lama kan kak kalo pandai jaga....mak lieya pun ade langsir jenis kain gitu...syok sebab tak rase berkuap rumah...angin pun senang keluar masuk....

    ReplyDelete
  9. hehehehe.... gambar mule2 bkn main masam tp pastu ok...
    makin manis anak dara akak dua2 tuh

    ReplyDelete
  10. gambar muka renyok tu wajib la masuk blog..hahah...letak je kat blog biar padan muka depa..lain kali bila nak bergambar mesti buat muka cun sebab tau mak depa nak masuk kan gambar tu dalam blog ni..kalau dak memang dah besaq2 nanti malu tengok muka sendiir..hahahah

    ReplyDelete
  11. kak Cho Zila....baru sempat singgah sin..akak ada terima tak kad raya dari JM

    ReplyDelete
  12. Oklah tu kak..ada jugak gambar dihari raya..wa langsung tak ada sebab Amsyar mengamuk sepanjang hari dihari raya.heehe

    ReplyDelete
  13. Yang penting ada jugak kenangan utk diabadikan di sini.

    ReplyDelete
  14. Betul kak, sweet warnaa langsir tu.

    Nape anak dara 2 org tu taknak posing dah? Selalunya derang suka. Heheh. Selamat hari raya ye kak wapau syawal dah pun tamat.

    ReplyDelete
  15. lamanya x singgah ke blog akak..dah besar anak2 dara akak ye..hehehe..

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang