Nuffnang saya

Followers

Thursday, July 7, 2011

Makanan Hospital

Sambungan kisah Dik Ya lagi, oleh kerana sakit dik Ya berpanjangan seminggu kami mengambil keputusan untuk membawa Dik Ya ke Hospital Putrajaya untuk rawatan selanjutnya. Maka pada hari selasa lepas (5/7) kami bawa Dik Ya ke Unit Kecemasan dan terpaksa dibuat ujian X-Ray, ambil darah dan sampel air kencing. Macam kes di Sime Darby Medical Centre dulu Dik Ya kantoi masa nak ambil air kencing memang dia tak boleh nak terkencing punya. Dari pukul 10.30 malam hingga 2.00 pagitu langsung tanda-tanda dia nak membuang, akhirnya Dik Ya dimasukkan wad 2C katil nombor 24.

Memang cabaran betul masa Dik Ya kat dalam bilik kecemasan itu maalumler dia mungkin terkejut kena masukkan air kat tangan dan begitu ramai doktor datang melawat dia.. Perangai Dik Ya pulak memang susah nak dipujuk kalau sesuatu bendatu memang tidak kena dengan kehendak dia. Dik Ya memang ada karisma untuk menjadi pemimpin, kiranya dia mempunyai pendirian dan keras hatiler jugak kalau kategori sifat buruk... Tapi dah anak kita mestiler kita kata kategori sifat baik... kuang.. kuang... isyh ok akak nak cerita pasal makanan hospital sebenarnya...

Ok untuk "flash back" akak ngan makanan hospitalni memang dah amat biasa maalumler masa mengandungkan Azalia akak duduk di wad Pusat Perubatan Universiti Malaya selama 2 bulan setengah sudah pasti akak menikmati makanan hidangan Besta selama itu. Dan selama duduk di situ setiap petang kami (geng yang juga terpaksa tinggal lama di wad) akan memilih menu sampai kami dah boleh hafal jenis-jenis menu itu.. Dan kalau bulan puasatu menu tengahari kalau kebetulan sedap sikit kami akan simpan untuk berbuka... isyh itulah memori yang TERINDAH untuk akak ini, (ramai yang kata giler ker apa terindah orang semua tak tahan duduk di wad).. kenapa terindah sebab tak payah pergi kerja, stress hari-hari kena bawak kereta jalan jem sampai di ofis terpaksa berhadapan dengan orang-orang yang menyakitkan hati... duduk di sini akak boleh berehat, boleh khatam Quran lebih dari 5 kali, baca yassin hari-hari, sembahyang on time... Dan layanan dari kakitangan wad bersalin PPUM memang hebat, akak memang menghargainya. Mungkin orang trauma kalau sebut hospital Kerajaan tapi bagi akak belum ada masalah yang teruk-teruk akak alami malah sepanjang akak duduk Hospital Putrajaya ini akak amat berpuas hati dengan servis yang diberikan....

Ini hidangan Dik Ya...
Ini hidangan akak.. duk kat wad kanak-kanak ini dapat dua hidangan...
Dik Ya makan.... wah selera nampak....tapi tengoklah muka Dik Ya yang nampak sangat tidak bermaya.

Sebenarnya sakit dik Ya dah semakin kurang tapi masih ada sedikit lagi dan akak mengharapkan kesembuhan kepada Dik Ya sepenuhnya.. AMIN.. AMIN.... AMIN..

Dik Ya sembuhlah sepenuhnya

1 comment:

  1. ala ciannye azalia...moga cepat sembuh ye syg...ibu pun kene sabar gak...

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang