Nuffnang saya

Followers

Thursday, April 7, 2011

Genius Aulad: a morning with the rubber tappers

Kuang.. kuang... sudah sekian lamanya akak tidak bersiaran di sini. Memang sibuk amat sesangat sekarangni kononnya gitu.Cerita gi kursustu abaikan sahaja sebabnya tidak ambik gambarpun terlupa nak bawak kamera.. kui... kui... jangan marah puan nor, malam esok aku belanja ko makan kat KL Convention Centre. Ini ceritanya Genius Aulad telah membuat rombongan ke Taman Warisan Putrajaya untuk melihat kehidupan seorang "rubber tappers", maalumler sekarangni golongan itu pendapatannya ribu riban ... kalah gaji akakni. Keterujaan dua beradik bermula selepas gurunya memberikan notis tentang trip tersebut maka tidaklah sampai hati akak ini untuk tidak membenarkan budak berdua yang teramat kecil itu pergi. Ikutkan hati macam dik Ya tak payah pergi sebab dia teramat comel dan kiutnya untuk pergikan tapi takkkanlah kakak pergi adik tak pergikan. Lepastu bermulalah pencarian kami untuk melengkapkan keperluan mereka pergi ke sana yang paling dicari ialah baldi comel, tuala kecil, baju berwarna putih (ingatkan kena pakai baju putih sehabisnya rupanya janji putih- lurus pulak akak) dan bekas air minum (sebab bekas air yang ada semuanya tidak sesuai dah)... Ok lihat sahaja gambar budak berduani pagi tadi. Sebenarnya akak tidak memberitahu mereka berdua yang akak akan datang ke tadika mereka... kononnya nak buat kejutan. Alahai anak ibu mesti seronokkan .... Inilah bas untuk membawa budak-budaktu ke sana, 3 bas tau. Bas kakak cantik dari bas dik Ya.... Ini dik Ya.... Ini akak Ika...

7 comments:

  1. cik ochu ibu bapa tak leh ikut ler kot idak memang nak gi amek gambar banyak2.. cikgu cakap nak bagi kat student entahler bila...

    ReplyDelete
  2. salam cho..

    membe saya pun anto anaknye kat sini..GA kinrara kan..entah 1 kelas ngan kakak tu..

    ReplyDelete
  3. tu lar.. tak harap kan kecik2 gi lawatan! InsyaAllah takde apepe.. aku rase mak die yg mmg nk join lawatan tu! :)

    ReplyDelete
  4. Wow..bestnyer ader trip lagi...masing2 nak gi menoreh ek...heheh

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang