Nuffnang saya

22 Februari, 2020

Dimsum Chabura Kedai Makan Halal Hatyai

Sambung cerita naik ets ke Hatyai... seawal pagi kami sudah sampai ke Hotel... ada cerita pasal https://ikhlas-atilia.blogspot.com/2020/01/grand-pink-park-hotel-hatyai.html , highly recommended Hotel Grand Pink yang sangat strategik dan keadaan hotel yang baru.. Puas hati sangat dengan hotel ini. Selesai mandi dan berehat sebentar kami mencari sarapan plus makan tengahari di Dimsum Chabura yang terletak agak jauh dari pusat bandar...

Apa ada kisah grab sekarangkan dah ada... Ok kami di Hatyai tidak mengambil pakej berjalan dengan tut tut atau teksi.. Tujuan datang ke Hatyai adalah 'food hunting' dan jalan-jalan hilangkan rasa stress bekerja... akakpun sudah beberapa kali datang ke Hatyai jadi tidak dikisahkan sangat untuk melawat tempat menarik sekitar Hatyai... Lagipun kalau pergi dengan adik-adik akakni memang tujuan nak berehat sahaja... 

Meh kita tengok best sangatker Dimsum Chabura seperti yang ramai perkatakan.... 
Selamat datang kawan-kawan....
Moh kita masuk ke dalam....
Dua orang adik akak sedang memilih, akak memang sibuk ambil gambar...
Punyalah seronok tengok makanan ini...
Rasa puas hati dapat ambil gambar makanan comel sebegini....
Pelbagai pilihan untuk dicuba..
Rambang mata weh rasa nak ambil semuanya..
Harga untuk dibayar yer tuan puan...
Kalau RM semewah waktu dahulu agak murah....
Tapi kini Bath lebih kuat dari RM macam mahal jugalah..
Mengkham... akak seorang sahaja suka jadi tak ambil..
Yang ada di setiap meja....
Terdapat menu lain untuk dicuba...
Masa di Hatyai pagi petang siang malam akak bersahabat dengan air manis.
Terlupa langsung soal diet, air manis dan semua makanan berat-berat......
Makan... makan.. makan.... 
Kalau rasa makan dimsum tidak cukup untuk perut bolehlah pesan makanan lain...
Kami pilih mi celup kot..
Entahlah dah tak ingat akak...
Tapi pada tekak kami kurang sedap sangat...
Pilihan kami..
Macam sikit tapi banyak juga untuk kami bertiga... 
Pulut mangga jangan dilupakan....
Dimsum Chabura adalah kedai makan halal di Hatyai....
Tiga pilihan sos untuk di pilih...
Entahlah akak pilih semuanya.... 
Selesai sudah makan di Dimsum Chabura...
Syukur Alhamdulillah, merasa juga akak sampai ke sini..
Kedai ini luas dan selesa..
Kami pergi tidak ramai sangat orang mungkin awal pagi lagi..
Rupanya kedai ini ada dua tempat  makan sebab ramai sangat yang datang....
Datang awal untuk dapat suasana makan dengan tenang seperti kami ..
Kedai Siam suka sangat dengan hiasan payung
Teringat kat kedai makan De Chieng Mai Sungai Buloh....
Ku lihat segerombolan anak muda dari Malaysia datang dengan motorsikal..
Kiranya tempat makan ini yang datang makan adalah orang dari Malaysia...


Misi tercapai : Makan di Dimsum Chabura
Next mission : Khlonghae Seafood

2 ulasan:

  1. Kedai ni menarik sbb dimsum
    Dia byk sgt pilihan. X cuba ke pau doremon??

    BalasPadam
  2. Baru saja lepas makan nasi..
    Tapi tengok post ni Allah rasa lapar balik..
    Sedapnya!

    BalasPadam

Nuffnang oh Nuffnang