Nuffnang saya

Followers

Wednesday, April 12, 2017

Jom Shellout Bandar Kinrara

Tidak perlu pergi jauh kini boleh ber'shellout' di Medan Selera BK5, Bandar Kinrara.. Kini waktu malam di Bandar Kinrara semakin meriah dengan pembukaan kedai yang bermacam jenis. Kalau dahulu terasa suramnya malam yang hanya kedai mamak dan masakan Siam kini tidak lagi. 


Kini di Medan Selera terdapat gerai makanan Siam, sate yang sedap, Western Food dan kini Shellout pulak.. Nama kedai yang menyediakan hidangan Shellout ialah Anis's Kitchen. 
Suka hati anak akak dapat meratah lauk pauk...
Kami memilih set hidangan yang untuk dua orang...
Masa kami pergini hanya kami 3 beranak...
Walaupun nampak sedikit tapi cukup...
Inilah rupanya Medan Selera MPSJ Bandar Kinrara BK4

Yang dibawah ini pula semasa kunjungan kali kedua Shellout di Sri Iskandar semasa balik kampung bulan Mac lalu... Kuah antara keduanya tidak sama kerana yang di Kinrara lebih berempah manakala yang Sri Iskandar lebih bersambal.. Namun pada akak keduanya ada keistimewaan tersendiri..


Sebenarnya untuk kepuasan masaklah sendiri di rumahkan.. Belilah kertas plastik dan makanlah beramai-ramai... yeeee ha!! Resipinya telah akak letak dalam entri pasal shellout tapi akakpun tidak mencubanya lagi.. kuang.. kuang.. kuang... 

11 comments:

  1. Salam Cho Zaila...blm pernah lg bershellout dgn family..sekali sekala best jgk kan?hehe

    ReplyDelete
  2. sedapnya! kite dh lama juga nk try shell out kat luar ni, tangguh2, akhirnya dapat masak sendiri kat rumah... ;-))

    ReplyDelete
  3. kalau mcm dana org dewasa 3 org je, nk bt kt umah mcm tak meriah baik mkn kt kedai... tp tak penah try pun lg shellout nih kak hehehhe

    ReplyDelete
  4. Saya tak pernah lagi makan Shellout kat Kedai CZ. Dpd zaman viral sampai ke sudah tak makan haha.... Tapi pernahlah buat kat rumah, cuma tak guna plastik, guna pinggan mcm biasa je

    ReplyDelete
  5. Wahhh kak Zila! thanks bgtau. Nak kena cuba nanti ni! hehehe

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. akak lalu food court semalam tutup yer... alamak...

      Delete
  7. Assalam Cho zila
    berkenaan komen cho zila di entry akk

    http://mdm7781.blogspot.my/2016/11/superb-diamond-team.html

    boleh tglkan id fb @ emel @ no contact atau hubungi akk
    0199353140

    maaf lambat reply sbb xperasan...
    sori sgt...

    ReplyDelete
  8. boleh la cuba nanti..kedai sebelah yg anjung timur..masakan lauk pauk tgh hari mmg sedap...sambal tempoyaknya merecikk sedapppp

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang