Depan Istana Negara di hari Raya

Lokasi: Pintu Istana Negara
Tarikh : 05/09/2011
Xtvt : Bergambar

Tujuan kami sebenarnya adalah untuk makan Ikan Bakar di Jalan Bellamytu tapi sebab masih tutup cuti hari raya maka kamipun singgahlah di depan Istana negara untuk berposing. Sebenarnya kami pernah singgah sini dua atau tiga bulan yang sudah tapi sayang kudanya tiada walaupun masatu pelancong ramai yang datang untuk bergambar. Untuk memenuhi impian akakni suami akak dengan rela hatinya singgah sini tapi dia tunggu dalam kereta, tak kisahlah janji bergambarkan..

Lagipun rasanya Istana Negara ini akan berpindah ketempat barukan tak silap di jalan Duta so inilah kesempatan yang tidak harus dilepaskan untuk kita bergambar. Ini semua untuk kenangan Atikah dan Azalia di masa yang datangkan..

Seperti biasa layan diri tengok xtvt bergambar kami pada hari itu...
Bergambar dengan pengawal pintu istana Negara tersebut..
Punyalah jauh bergambar sebab Azalia yang penakut sesangat nak dekat dengan kuda.
Atikah ok tiada masalah untuk bergambar dekat dengan kuda. Kudani dik Ya cakap kuda tambi, akakpun pelik mana dia dapat gelaran tersebut. Dik Ya kata gini " Dahi kudatu ada putih (sambil pegang dahi dia) sebabtu nama dia tambi, isyh mana lak dia belajarni..
Oleh kerana Dik Ya takut bergambar dekat dengan kudatu terpaksalah ibunya berposing walaupun akak sekarang memang tak nak bergambar sebab tak sanggup nak tengok bodyku yang slimtu.... kui.. kuii....Kami dah nak balik.. Bye... bye kuda tambi dan semua...

IsTaNa NeGaRa

Comments

  1. alo nape tak halo2... ai dah la boring keje masa ari kejadian.. hehehehehe tapi kedai ikn bkr tutup kan pd hari kejadian????
    next oct dh nk pindah ke jln duta dah... uuhhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari raya dari E-na Lovely Kitchen

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts