Nuffnang saya

01 February, 2018

Malaysia and Thailad Halal Food (MATHAF) di Giant Bandar Kinrara

fafda
Selamat datang bukan sahaja ada makanan malah ada juga barangan yang lain...
Boleh tahan ramai juga penjual yang ada..
Ada juga disediakan meja untuk makan di situ...
Setiap kali datang mesti beli pulut mangga... 
Aduhai... kemana pulak diet akuni...
Sebelah pulut mangga ada aiskrim kelapa
Seaneka somtam dan kerabu untuk dipilih...
Yummy.. yummy...
Kerabu Ayam best sebab macam sesuai untuk si pendiet..
Sosej yang dimakan bersama beraneka sos...
Kebab juga ada di sini...

Seaneka mi goreng dan juga nasi goreng... yang hujungtu tak tahu nasi apa... macam nasi ayam...
Tortilla Cheese juga ada.. 
Rasa-rasa ini makanan siamker!!
Intai dari jauh apa lagi gerai yang hendak di tujui..
Anak-anak gembira bermain buih...
Kalau pergi Siam memang banyak kedai kasutkan..
Buah berangan panas-panas
Kudapan dan kacang yang memang biasa kita jumpa di Thailand juga ada di sini..
Beraneka jus buah-buahan...
Cantikkan cara dia hias gerai ...
Tomyam mestilah ada kalau dah namanya makanan Siam...
Akak paling suka singgah gerai jual mi/mihun sup Utara...
Memang best kalau mintak yang istimewa(special)..
Lupa pulak ambil gambar...
Durian juga ada dijual disini..
Di sini juga ada jual cendul durian...
Aiskrim yang dibuat sendiri...
Hasilnya lupa nak ambil gambar...
Budak-budak suka sangat...
Aiskrim lagi..
Sempat lagi yer nak peace...
Inilah hasil aiskrimnya...
Berasap you all!!

Seronok juga masa MATHAF ada di Giant Bandar Kinrara... Ada pelbagai makanan untuk dicuba.. tapi tak sempat nak ambil gambar semuanya... MATHAF hanya berlangsung seminggu dan bergerak ke tempat lain pula... Jadi kita pergi ke pasar tani petangni ok... 

3 comments:

  1. wah...meriah. nasi yg warna kuni tu..diaorang panggi ko mok kai..memang nasi ayam diaorang. rasa pun sama cuma warna jer lain.
    emm..padtai takde pun?

    ReplyDelete
  2. seronoknya byknya mcm2 mknan..suka suka...sy belum berkesempatan p thai food festival ni...

    ReplyDelete
  3. klau JM la..semua mknan yg d jual tu nk cuba rasa terutama makanan yg belum pernah mkn :-)

    ReplyDelete

Nuffnang oh Nuffnang