Atikah menulis....

Terjumpa gambar dalam handphone akak tulisan Atikah untuk ustazah dia semasa hari raya Aidil Fitri yang lepas. Ustazah dia adalah satu-satunya guru yang beragama Islam yang ada di Tadika tersebut.

Semasa mengambil keputusan untuk menghantar Atikah sekolah awal tahun lepas akak ragu-ragu juga sebab tahunni Atikah baru berumur 4 tahun. Impian akak cuma ingin melihat dia bergaul dengan kawan-kawan dan bermain-main dan tidaklah mengharapkan yang lebih-lebih tapi syukurlah banyak perubahan yang akak lihat semenjak dia sudah bersekolah. Oleh yang demikian tahun depan Azalia yang hanya akan berumur 4 tahun pada bulan Oktober tahun depan akak akan hantar dia bersekolah tadika juga. Tapi tahun depan akak akan hantar Atikah dan Azalia tidak belajar di Tadika Permata Riang juga tapi akak ingin menghantar di sekolah yang lebih berjiwa Islam. Insyaallah....Inilah tulisannya.. kelakarkan.. yang tulis Tadika Permata Riangtu tulisan akak.


Atikah sudah boleh menulis, terasa seronok rasa di hati akak ini walaupun tidak secantik manapun.. Gitulah perasaan seorang ibu.....

Comments

 1. salam zila..
  lama gak zila berblog ye.. akak baru je belajar2.. hehehe..
  pandai atikah menulis.. biarpun tulisan 'cakar ayam' tp mesti kita teruja kan yelahh.. perasaan seorang ibu..
  salam aidiladha utk zila.. (lambat wish.. takpelah kan.. hehe)

  ReplyDelete
 2. hi zila, kak teh dah start write balik. meh la visit ;)

  http://kakteh-mamimia.blogspot.com

  ReplyDelete
 3. kak..budak baya2 atikah tu lau dia dah pandai menulis n mengeja ngan betul..mmg pencapaian yg memberangsangkan kak...dia kenal huruf dan tau mengeja..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts