Nuffnang saya

Followers

Saturday, May 24, 2014

Islamic REITS Seminar di Berjaya Times Square Hotel

Harini di Berjaya Times Square Hotel untuk dengar seminar Islamic Reits...
Seminarni anjuran Persatuan Remisier Bumiputera Malaysia(PRIBUMI)
Dah lama tak pergi seminar di hotel asyik pergi ibu pejabatjer..
Yang bagusnya boleh dapat masa belajar juga poin untuk baharukan lesen...
Dalam hatini risau juga sebab Atikah kurang  sihat..
Tangan kanannya sakit tapi tak tau apa sebabnya...
Ingat nak pergi hospital buat x-ray...
Atikah sula berselfie ....
Dapat `door gift` yang memang sedang dicari.. syukur..
Harap dapat ilmu yang berguna hari ini....



Thursday, May 22, 2014

Sky Park One City Putra Heights

Bulan Mei akak baru ada 5 entri sahaja...
Teruk sungguhlerkan padahal Mei adalah bulan istimewa...
Semalam nak buat wordless wednesdaypun tak sempat...
Apapun harini ada satu entri lapuk...
Kisah dua minggu yang sudah gamaknya...
Lepas kenduri kawen di Klang kami singgah di sini...
One City Mall di USJ25 Putra Heights Subang Jaya....
Yang menarik di One City Mallni ialah skypark...
Kita boleh berjalan dan melihat dari tingkat atas melalui kaca...
Khabarnya kalau di waktu malam lebih menarik...

Jom tengok model tak berbayar akak berposing...
Ayah suruh posing nampak elokler sikit...
Dik Ya teruja nak memandang kebawah dari sini...
Masih lagi tertinjau-tinjau entah apa yang dicarinya....
Atikah cuba mengambil gambar dari sini...
Masani dah hujan rintik-rintik....
Azalia buat apatu???
Kat atastu banyak juga restauran dan juga bar gamaknya..
Kepala akak dah sakit masani memang apapun tak kena...
Jadi tak survey habis cuma sempat ke skypark dan food emporium jer...
Kalau ada masa datanglah sini bergambar...
Tapi cuaca masa akak pergitu tak berapa nak mengizinkan kami berposing...
Hujan rintik-rintik....

Tuesday, May 20, 2014

Teruja dengan Photobook

Malas sangat akak sekarangni nak berblogkan...
Sebenarnaya kerjapun sekarang dah makin banyak...
Rezekitu nanti bos taulah kitani berguna sebagai pekerja...
Lagipun sekarangni akak kemaruk nak berphotobook..
Kengkawan semua dah lama buat bendanikan..
Akak baru nak bermula sebab sebelumni tak berani nak buat...
Sekali haritu tengok di groupon macam murahjer jadi 'try & error'
Menjadi tapi tak menarik sangat sebab tak sabar nak tengok hasilnya...

Mula-mula belitu panik sekejap sebab tak boleh 'download'...
Rupa-rupanya kena pakai mozilla tak boleh pakai google chrome..
Lepas dah boleh download memang gembira sesangat...
Jom tengok-tengok hasil yang belum dibukukan lagi...
Ini muka surat depan dan belakang....
Anak akak marah sebab gambar singatu duk kat depan...
Ha.. ha.... ibu korangni memang main hentamjer....
 Ini gambar masa diaorang kecik-kecik...
Ini pulak gambar CNY dan hari raya di Kuala Lumpur...
Ini pulak masa kunjungan kami ke Kidzania...
Kenangan di harijadi mereka...

Ada 40 mukasurat tau...
Gambar boleh letak ikut citarasa sendiri..
Designpun sendiri...
Memang best punya...
Jadi kalau ada peluang akak buat lagi...
Tak puas hati sebab photobook tu kecil sangat...


Monday, May 19, 2014

Terima Kasih Jarimanis sekali lagi

Lama sungguh akak tak buat entri baru...
Meronda ke rumah kawan-kawanpun dah lama tak buat...
Harap minggu ini akan dapatlah akak mengatasinya....
Kisahnya dah lama tapi tak terbuatpun...
Terima kasih untuk adik blogger yang rajin menghantarkan cenderamata...
Setiap kali dia pergi keluar negeri adajer ole-ole untuk kawan-kawan...
Kalini dia ke Jepun macam yang kini seperti diceritakan diblognya...
Jom pergi ke blog adik JARIMANIS yang suka melancong...
Akak dapat pen yang memang tak pakailah sebab sayang..
Simpan untuk kenangan indah dari kengkawan..
Walau jauh berjalan adik JARIMANIS tetap ingat pada kawan-kawan...
Terima kasih  JARIMANIS ....


Saturday, May 10, 2014

Selamat Harijadi Bos Kami

Hari sabtu memang indah untuk kita yang bekerjani...
Rasa macam-macam nak dibuat tapi selalunya tak kesampaian...
Tapi tak per yang penting cuti...
Cuma tak seronoknya harini dua orang budak comeltu kena sekolah ganti..

Entri kali ini kisah pasal harijadi bos cawangan Puchong haritu...
Pejabat akakni dah lama tak buat makan-makan...
Entahlah sejak dah makin ramaini dah makin malasler pulak gamaknya...
Jadi kebetulan haritu bos kami nak belanja makan Pizza...
Tak perasanpun haritu harijadi dia...
Bila pizza sampai baru perasan jadi hanya mampu beli kek comeljer...
Happy Birthday untuk Mei Ching...
Tak beli hadiahpun hanya sebiji kek comel...
Orang yang sambut harijadi yang kena belanja makan...
Akak suka pizza Domino dari Pizza Hut...

Harini ikutkan kena pergi seminar... tapi bos diam akakpun buat tak ingat...
Banyak kerja rumah yang nak dibuat...
Harap dapat menyelesaikannya secepat mungkin...

Semalam kakak kepada arwah bapa mertua akak telah meninggal dunia...
AL-Fatihah untuk allahyarhamah ~ semoga Allah cucuri rahmat ke atasnya...

Friday, May 9, 2014

Aktivis Sosial

Lama sungguhlah tak menulis kat blogni...
Entah kenapalah penyakit M datang menyerang..
Rasa macam langsung tak berminat nak bercerita...
Tiba-tibajer harini teringat akak pernah buat satu kuiz ....
"What Career should you actually have.."
Yerler walaupun tahunni dah 20 tahun akak bekerja...
Akak masih rasa kerjaya ini langsung tak dekat dengan jiwa...

Boleh gitu 20 tahun bukanlah masa yang pendekkan...
Zaman lepas belajar bukanlah ada siapa yang nak membimbing...
Dengan akak yang hanya nak  bekerja di pekan Ipoh masatu...
Kerja apalah yang ada di Ipoh masatu...
Jadi bekerja bukan sebab minat tapi sebab itulah yang ada buat masatu...

Hari mula kerja terpingga-pingga sebab langsung tak tahu pasal saham...
Bapak akakpun bukannya pernah main saham setakat ada saham ASNjer...
Jadi memang bermula dari langsung tak tahu apa...
Walaupun dah 20 tahun kerja masih sama walaupun tahu tapi macam tak tahu juga...
Langsung tak kena dengan minat akak...
Padahal akak tengok adik yang baru berkerja punyalah semangat...
Kadang-kadang ilmu diaorang memang superbbb sebab diaorang kerja kerana minat...
Cumanya ada yang terlebih semangat tapi tak pernah ada pengalaman pahit dalam dunia saham...
Dia ingat faktor fundamental dan teknikal dah cukup tanpa belajar psikologi pelabur...

Itulah secebis kisah pekerjaan akak yang langsung tak mencabar tapi kekadang terlebih mencabar..
Jom tengok hasil ujian kuiz akak haritu...
Aktivis Sosial!
Mak dan bapak akak tentu setuju akak jadi aktivis sosial..
Boleh tolong orangkan...
Dulu akak memang suka jumpa dengan orang..
Tapi rasanya sifattu dah tak berapa nak ada...
Akak lebih suka menyorok dari keluar jumpa orang...
Mungkin faktor keliling yang membuatkan akak jadi pemalu pulak sekarangni...

Selamat berhari minggu untuk kawan-kawan...
Minggu depan harapnya akak lebih bersemangat.. bersemangat...
Dapat ronda blog kengkawan...

Friday, May 2, 2014

Penyambung Cerita

Syukur ke hadratNya hari ini Jumaat...
Maaf kiranya tidak dapat aktif seperti biasa..
Salah satunya sebab tidak sihat dan juga agak sibuk juga di pejabat ini...
Lagipun akakni kalau takder gambar maka tiadalah bahan cerita..
Akak baru terperasan hari rabu pun akak tak buat entri....
Jom tengok gambar dua minggu sudah sebagai penyambung cerita di blog akakni...
Budak beso yang naik bendani....
Naik ngam-ngam tiga orang lagi...
Dik Ya pulak kalau naik bendani tak reti duduk diam..
Sekarangni harga minuman kemain mahal...
Tapi akak duk situ lama jugak sebab tunggu suami...
Ramai juga yang menyinggah beli...
Dik Ya memang suka lain dari yang lain..
Nak duduk di bangku tinggi pulak...

Selamat berhujung minggu...

Nuffnang oh Nuffnang