Nuffnang saya

Followers

Friday, September 27, 2013

Jumaat yang diberkati

Hari jumaat datang lagi, cam cepatjer mingguni... 
Setiap hari jumaat akak akan hantar Atikah ke sekolah..
Kesian sebab van sekolah akan hantar dia pukul 12.00 tengahari..
Waktu masuk kelas pulak lebih lewat sebab hari jumaatkan...
Mestiler dia mainjer mun dah datang awalkan... 
Baju sekolahnya apa lagi jenuhler ibu dia nak sental...
Lagipun ibu dia bolehjer hantarkan, apa salahnya....

Minggu lepas Atikah mintak akak ambil gambar dia dengan Dalili..
Kawan baik dia sejak dari hari orientasi lagi..
Kalau cuti sekolah rasanya dalam sehari kalau tak sebut nama Dalili mesti tak sah...
Kalau pergi mana-manapun mesti nak belikan Dalili 'souvenier'...
Yang bagusnya harijadi Atikah dengan Dalili selang seharijer... 
Tinggi diaorangpun lebih kurang sama... 
Ituler kalau tahun depan tak sekelas lagi memang kesianlerkan...
Mula nak sangat bergambar lepastu Atikah cakap tak payahler ibu ambil gambar...
Malulertu, nasib Dalili sporting dan mesra kamera...
Comelkan Dalili... 
. TERIMA KASIH untuk I luv Islam.com untuk mutiara kata ini.... 

Wednesday, September 25, 2013

Wordless Wednesday ~ 25092013 (2)

Poster 2 :::: Sebenarnya ada dua poster untuk digabungkan..
Pada mulanya setiap kumpulan diberikan 7 keping seorang bercampur aduk...
Berbincang dulu dan diagihkan gambar mengikut susunan...
Nasiblah akhirnya Puzzle yang diminta menjadi satu poster yang menarik...
Dari kepingan kecil akhirnya........
Menjadi satu poster yang menarik...

Wordless Wednesday ~ 25092013

1 TEAM, 1 HEART, 1 CULTURE
Grup akak... Baa-Baa Team...
RHB Team Building, SEPTEMBER 2013


Sorry morry.... semalam akak tak dapat nak berBW ada masalah tak leh nak komen...
Rasanya harini dah ok ... Insyaallah akak datang... 

Tuesday, September 24, 2013

Team Building RHBIB KL/Selangor 2013

Layanjer gambar yang agak banyak tapi cukuplah yang adani..
Gambar semasa Team building RHBIB KL/Selangor 2013 yang berlangsung
di Cherengin Hills Resort, Janda Baik...
Seronok dapat jumpa kawan dan banyak benda baru yang boleh belajar..
Jangkaan akak aktiviti agak 'tough' tapi biasa-biasajer..
'Have Fun' kata trainer .... So memang santai...

Lepas mendaftarkan diri.. makan dulu...
Berkumpul di sini dulu... 
Seriusnyer kengkawan akak kat belakangtu...
Rancang strategi, ini semua propa... 
Aktiviti pertama hari ini... 
Yeahh... kami hampir berjaya... 
Ini aktiviti lepas makan tengahari... 
Ini yang paling best sebenarnya...
Bina bot dari kotak...
Tengok!!!! bot grup kami terapung dengan jayanya... tahniah....
Aktiviti hari kedua... rajin belaka grup akakni...
Kawan blogger kita juga... 
Tak sahler kalau tak bergambar di meja makankan...

Kegunaan Lobak dan Limau Nipis

Jom Mencuba!!!
KREDIT kepada Majalah RAPI...
Dua harini sakit kepala di tambahkan dengan sistem 'down' semalam...
Jadinya mood yang membuak-buakpun terus 'down'...
Sabojerler entry ringkas cam ginipun okler...
Minum cam gini memang sedapkan... Lagiler kalau letak dalam peti ais... 
Tapi tak mudah nak singkirkan lemak yang dah lama ada dalam badan akakni... 

Saturday, September 21, 2013

Dinner tepi kolam

Cerita dari Cherengin Hill,  Janda Baik. Akak tengah dinner tepi kolamni... layan..

Friday, September 20, 2013

Cherengin Hills Convention & Spa Resort

Esok dan lusa akak akan bermandikan peluh dan memerah otak di Cherengin Hills Convention & Spa Resort... Ada 'team building' ler kononnyer. Moga lepas pergi ke sini semua orangpun bolehler dapat sesuatu yang bermanfaat. Ramai yang tak nak pergi tapi 'team building'ni adalah compulsary kecuali dengan alasan yang sangat munasabah.. Akakni sebenarnya excited sebabkan akak sukakan aktiviti alamni lagi-lagi lama dah tak masuk hutan, dapat gi hutan cam ginipun jadiler... Harap akak boleh enjoykan diri... 
Dapat semua gambarni dari laman web rasmi Cherengin Hills 
 Rasanya takler dapat duk dalam bilik sebegini sebabnya
ada indoor dan outdoor... 
 Akakpun tak pernah sampai sini lagi... 
Kalau best bolehler bawak famili pulak...
Harapannya BBQ malamtu kat tepi kolamni ler.. ha.. ha... 

Pasta Express Bandar Kinrara

Rasanya tak banyak cerita sangat mingguni mungkin sibuk atau apapun tak tau...
Petang semalam mencuba kedai baru buka di Bandar Kinrara...
PASTA EXPRESS Modern Western Cuisine
Nampak tanda JJCM TV3 depan pintunyer hati dah berkobar-kobar...
Kedai diani tak berapa nak nampak rasanya,
sebab kalau tak pandang betul-betul memang tak perasan ada kedai makan kat situ..
Kedai Pasta Expressni sederet dengan Tadika Genius Aulad dan
Restoran Beryani Gam Johor.
Kiranya kedaini dekat sangat dengan Giant Bandar Kinrara...

Jom tengok gambar yang adajerlerkan...
Kami dah sampai sini ... 
 Atikah yang serabai baru balik dari sekolah terus pergi makan...
Atikah sekolah petang... 
Akak cuma pilih spageti bolognaise.. 
Tiada keberanian nak mencuba menu pasta yang lain... 
 Kids eat free.... 
Ha... ha... pinggan comeljerler... 
Kat kedaini beria-ia dia suruh akak ambil gambar dia..
Akak lak rasa malu nak ambil sebab pelanggan yang ada cuma kami ...

Suami akak ada order deep fried chicken chop tapi akak tak sempatpun nak ambil gambar...
Rasa okler kalau nak ubah selera sebabnya kedai western di Kinrarani memang takdepun kecualiler di food court Giant Kinrara.. Mungkin menu pilihan akak tak betul kot..
Tiba-tiba teringin ngat nak makan kat Victoria Station ataupun Windmill gitu...

Gambar di bawah pulak akak ambil dari FACEBOOK PastaExpressMalaysia ...



Thursday, September 19, 2013

Persediaan sebelum pergi Bina Semangat

Semangattu sentiasa ada tapi tak terbina-bina lagi ...
Itu pasal tempat kerja akak telah menganjurkan "Team building" kepada staffnya..
Sebelum pergi terpaksalah akak melakukan persediaan terlebih dahulu.
Berjaya juga akak melakukan latihan ringan di tempat riadah kegemaran akak... 
 Suka di sini sebab ada tangga yang sangat menguji kekuatan kaki
Syiok tapi memang semput nak sampai atas.. ni pemandangan separuh perjalanan...
Ada juga alat senaman yang lebih akak suka iaitu basikaltu..
Kalau kat rumah akak tak berapa nak penat yang ni kalau buat 10 minitpun dah memadai...

Yang dibawahni bukan persediaan tapi hanya nak tunjukjer.. ha.. ha... 
 Datangler Bandar Puchong Jaya akak belanja mihun kungfuni...
Kedainya sebelah opis akakjer... rasa sedap boleh tahan tak macam biasa akak makan kat tempat lain... 
Makan lak ngan cili padi tu lagi mengaum..
cuma kedaini nyer kungfu takder masukkan seafood hanya ayam.. kot idak lagi best...

Wednesday, September 18, 2013

Wordless Wednesday 18092013

Harini  hari rabukan...
Semalam terajin pulak mencari koleksi gambar lama..
Sebenarnya dah lama sangat nak printkan gambar untuk kenangan tapi tak buat-buat...
Jadi jumpa gambar lama yang membuatkan rasa rindu pulak dengan masa-masatu...

 Tahun 2010 di PD... 
 Gambar tahun 2010 di Lumut...
Ini masa umur berapalah gamaknyer... 
Gambar terbaru... 

Awat semuanya gambar dik Ya!! sebab akak tengah  mencari gambar kenangan dik Ya untuk buat entry menjelang hari jadi dik Ya yang ke 6 tahun.. Tahunni nak buat majlis potong kek untuk dia di tadika. Ini pertama kali dik Ya potong kek di tadika... Dia dah mintak kek gambar ' Sofia the first" kartun kegemaran dia... sebenarnya dia suka tengok 'Handy Mandy' tapi bila kata nak buat gambar kartuntu tak nak pulak dia, kan kartuntu lebih kepada kanak-kanak lelaki... 

Tuesday, September 17, 2013

Cuti Hari Malaysia Kami

Seronokkan cuti hujung minggu yang boleh bersambung sampai 
hari isnin sempena Hari Malaysia..
Takder kisah menarikpun cuti tiga hari kami...
Hari sabtu adalah juga macam-macam yang berlaku...
Hari ahad sibuk dengan operasi mengecat dinding rumah..
Hari isnin cuma beli barang dapur yang terpaksa dibeli walaupun tengah bulan..
So cuti tiga harini tak kemanalah kami hanya di Bandar Kinrara sahaja...

Gambar di bawahpun hanya kegiatan hari sabtu
Sarapan pagi di kedai mamak sebelum ke sekolah agama...
Katanya harini ada gotong royongjer tapi dia nak juga ke sekolah..
Kita bagi semangatjerler....
 Lepas ambil kakaknya dari sekolah agama kami pergi kenduri kahwin anak jiran...
Sempat lagi ambil gambar sementara menunggu ayahnya yang lambat keluar... 
 Muka tak sudi bergambar... ha.. ha.. 
 Bergambar di depan kedai DIY menunggu ayahnya membeli cat...
Yang dibelakangtu projek membina stesyen LRT ... 
Nanti pergi KL dah tak payah bawak keretalerkan..
Ayah belanja makan dulu sebab esok kena tolong cat rumah... 
Gaya mesti lebihkan dik Ya... 

Thursday, September 12, 2013

D'Chiengmai Sungai Buluh

Jalan-jalan cari makan ...
Kalini pergi makan di D'Chiengmai Sungai Buluh..
Cerita dah lamapun masa melawat nenek Fatimah di Hospital UiTM Sungai Buluh..
Dari situ dekatjer ngan kedai makan yang dulu jadi idaman hati akak sekeluarga...
Kebetulan kami pergi melawat nenek bersama dengan keluarga adik ipar akak..
Tak banyak ngat gambar jadi layanjerler... 
Tiga sepupu bergambar di depan kedai ..
Belakangtu penuh dengan daun pandan.. 
Deko kedaini memang cantik sebenarnya... 
Dua gambar atas yang cantikni dari FACEBOOK adik ipar akak... 
Tuler rupa restorantu dari depan... 
Dulu kita panggil restoran payung sebab banyak payung kat syiling...
Tengok simbol kedai kat menutu pun ada gambar payung...

De' Chiengmai Thai Seafood Restaurant

95, Jalan Kampung Melayu
Sungai BulohSelangor 47000
Belakangtu banyak sangat desert untuk dipilih.. 
Air buah mata kucing yang menjadi kegemaran kalau datang ke sini...
Mungkin sebab bekasnya sangat comel... 
Tapi tak puas gak minum, kena minum jus buah-buahan gak baru best...
Sukatan makan nasi yang betul...
Menu pilihan kami yang pelbagai malamtu...
Tomyam campur yang dah makin kurang mengancam..
Kerabu kaki ayam ok sedap ...
Ikan apa tah masak masam manis tak memuaskan hati...
Yang lain masakan asparagus, tauhu dan udang goreng tepung...
Kesimpulannya No komen... 

Sori akak memang tak pandai nak menulis panjang-panjang.. 
Jadi layanler mana yang patut yerk...

Nuffnang oh Nuffnang