Nuffnang saya

Followers

Saturday, June 29, 2013

Kursus di Jalan Ampang

Kursus lagi minggu ini... paksa diri dua minggu berturut datang ke HQ Jalan Ampang sebab nak mwngelak dari kursus di bulan puasa. Selesailah kursus CPE akak untuk tahun ini... Syukur....
Seronok tengok KLCC pagini.... moga hari ini juga seindah pemandanhan ini.... gambar dari depan Plaza OSK Jalan Ampang..

PSSS::: entry publish dari handphone sori kalau tak se"menggah" (bahasa orang Perakni)

Wednesday, June 26, 2013

Wordless Wednesday ~ Azalia oh Azalia

Gambar Azalia yang diedit oleh suami akak menggunakan handphone barunya...
Lama dah dia nak beli handphoneni...
Tengok Azalia yang suka main games guna handphone ibu dia...
AZALIA yang kelakar....
Semalam secara tiba-tibajer dia kata
"Lu nampak motor mak gua"
maalumler mak diakan minah rempit....
kawan sekolah yang naik satu vanpun dah kenal motor mak dia..
sekarangnikan tengah promo ceritani di Astro...
 
 

Wordless Wednesday ~ 260613

Jom layan aksi anak akak yang sorangni....
Ini guna Samsung Galaxy Note 2
Tanda orang takder kerjalahnikan....

Asyik main gamejer Azaliani sekarang...


Tuesday, June 25, 2013

Selera Mahsuri di Medan Selera Bandar Kinrara

Harini sekolah agama Atikah cuti tapi sekolah kebangsaan bersekolah...
Jerebu tak nampak baik sangat lagi, tapi akak benarkan juga Atikah bersekolah....

Entry kali ini cerita kedai makan sahaja....
Hanya ingin memperkenalkan tempat makan pilihan ramai orang di Bandar Kinrara
Banyak pilihan dan dari segi rasapun bolehlah tahan...
Tolong promosi kedai orang kita...
Nama kedai atau gerai adalah SELERA MAHSURI...
Terletak di Medan Selera Bandar Kinrara...
Hari jumaat penuh orang yang nak pergi masjid makan di sini dulu...
Macam-macam pilihan lauk untuk dimakan...
Lauk pilihan Atikah tetaplah ikan keli bersambal dan air sirap
Tengoktu pinggan Atikah licin lemuih.... 
Macam-macam ada di Medan Selera Bandar Kinrarani... jomler singgah


Monday, June 24, 2013

Jerebu pergilah jauh-jauh

Harini rasanya jerebu lebih teruk dari semalam. Terasa menyesakkan... hanya ingin berkongsi gambar IOI Mall dari sebrang jalan masa akak nak pergi bank. Kereta yang parking dari pagipun dah tebal debunya.
Entry dari handphone....

Kreatiflah sangat

Tempat nak berkreatifni adalah di sebelah Kami Kids Island jer...
Sekarangni kalau pergi Giant Bandar Kinrarani kena sediakan duit...
Banyak benda yang budak-budakni boleh buat...
Kalau dulu naik tempat permainan kat atastu semuanya free belaka..
Sekarangni meriah dah kat atastu, duit ibu yang tak berapa nak meriah...

Kalau ada kat rumah lagi bestni ibu...
Yolahtu bersepahler satu rumah....
Tengoklah ketekunan anak-anak ibu...

Jom kita tengok hasilnya...
Ta da!!!

Kami Kids Island Giant Bandar Kinrara

Harini budak dua orangtu cuti..
akakpun rasa nak cuti juga...
Tapi tak bolehlerkan...
Kerja kena kerja...

Masih cerita masa cuti sekolah, ini yang terakhir rasanya....
Sebenarnya akak nak balik kampong selepas rombongan Dik Ya ke kilang coklat..
Dapatlah akak cuti panjang sikit balik kampung....
Tapi disebabkan suami akak nak ikut tapi kenalah balik masa Nuzul Quran..
Oleh sebab akakni dah cuti panjang terpaksalah akak menyediakan rancangan...
Nak senang akakpun ajaklah budak dua orangtu ke ke sini...
Kami Kids Island di Giant Bandar Kinrara...
Dekatjer dengan rumah senang kerja akak...
Bayar RM12 dan anak-anak akak main sepuasnya....
Ini harga promosi tau harga sebenar mahal sesangat...
Jom layan gambar... 
Gambar dari depan... 
Yang dalam kurungantu kegemaran anak-anak...
Mana tak suka dapat main macam pasir tapi dari plastic... 
Tekunkan diaorang main kat sini...
Dah rupa katakjer ibu tengok dik Ya....
Sinipun seronokkan... 
Pusing pusing sampai  pening...
Bolanya tak banyak kaler sangat... 
Bot kami... nama tempatni islandkan..
Main pusing-pusingni ibu yang terpaksa tolong pusingkan...
Atikah dah terjatuh.. ibu gelakkanjer...
Bolehler jadi tempat untuk bersantai... 
Antara permainan yang ada...
See.. tak besarkan kawasannya... 
Boxing Time ~ oppss bouncing time
Garfield dulu femes sekarangni dik Ya kata tak kenalpun...
GYOMI dari dik Ya....

Walaupun tempatni kecil tapi budak dua orangni main punyalah lama....
Budak-budak yang ada di dalamtu dah bertukar entah berapa kali anak akak masih ada di situ..
Nasiblah akak bawak laptop dan di sini ada WIFI free, jadi ibunyapun okjer...

Sunday, June 23, 2013

Jerebu oh jerebu

Bangun pagi tadi terus terbau asap yang memeritkan hidung.. aktiviti luar memang tidak digalakkan...Langsung duduk rumah  dan tak keluarpun bosan jugakan.. memang tak bolehler sehari suntuk dirumah rasa macan terkurungjer. Akhirnya Giant Bandar Kinrara juga tempat dituju.. anak-anaklah pàling gembira.
Entri akakni ditulis guna handphone jadi paham sama pahamlah kalau tak tulis panjang. Inilah aktiviti budak dua orangni  kalau pergi Giant. Esok dah kerja balikkan, harap jerebuni cepatlah berakhir. Pergi jauh-jauh...
Dik Ya ngan casstlenyer... 
Akak dan bunganya.. 
Tekun jangan tak tekun 
Tengok apartment tu dah tak nampak lagikan.... 

Friday, June 21, 2013

Posing di Kilang Coklat

Sebenarnya lawatan ke kilang coklat hanya untuk
murid dan guru sahaja...
Alkisahnya oleh sebab akak cuti maka mengekorlah bas rombongan Dik Ya....
Dik Ya tak tahupun yang ibunya ikut sampai ke kilang...
Akhirnya sampailah kami ke Kilang Coklat Beryl's yang terletak di Seri Kembangan...
Dekat bebeno dengan rumah akak rupanya...
Jom layan Atikah berposing di sini...
Wajib bergambar di sini.... 
Bergambar juga di sini... 
Di sini juga tidak ketinggalan...
Kalau dapat makan coklat sebesarni gemuk ko Atikah...
Lembuni pun comel kan...
Amboi ngan bendanipun nak posing...
Bergambar lagi di sini..
Lama akak tak tengok koko...
Dulu setiap hujung minggu bergelumang dengan koko....
 Bergambar di depan kedai coklat...
Kita boleh masuk kawasan hadapan kilangni
sebab ada kedai coklat... boleh beli harga murahler...
Bergambar di luar kawasan kilang sebab ada jam ini...
Cantikkan... 
Tak sangka Atikah nak melayan ibu dia berposing merata...

Kalau nak raya nanti bolehler kita ke sini lagikan.. buat kuih raya...
Harapnyer dia ada buat sale ler....  

Nuffnang oh Nuffnang